Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /10 procent kinderen geeft leven zware onvoldoende

Blog

10 procent kinderen geeft leven zware onvoldoende

Kinderrechtentour: Grote kloof tussen gelukkige en kwetsbare kinderen

Via www.nji.nl: Kinderen en jongeren tot 18 jaar geven hun leven gemiddeld een 7,7. 10 procent van de respondenten in het rapport ‘Als je het ons vraagt’ geeft hun leven een zware onvoldoende, gemiddeld een 3,8. Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer publiceerde het rapport op 20 november.

Kinderen die opgroeien in armoede of in een onrustige thuissituatie beoordelen hun leven veel negatiever dan kinderen zonder problemen. Ze voelen zich vaker onzeker en maken zich meer zorgen over hun toekomst. Alle respondenten zijn wel eenduidig over hun wensen. Ze willen een veilige en liefdevolle thuissituatie. Ook vinden zij goed onderwijs en goede zorg belangrijk.

Om van zoveel mogelijk kinderen en jongeren te horen wat zij belangrijk vinden, maakte de Kinderombudsvrouw een Kinderrechtentour door Nederland. Daarnaast is een online vragenlijst door 2.682 kinderen en jongeren ingevuld, van wie 60 procent meisjes. Het onderzoek is niet representatief voor alle kinderen in Nederland.

Bron: De Kinderombudsman

Kinderrechtentour: Grote kloof tussen gelukkige en kwetsbare kinderen

Meer informatie

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X