Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /10 december: Paarse Vrijdag. Doe jij ook mee?

Blog

10 december: Paarse Vrijdag. Doe jij ook mee?

Prep verteld waarom Paarse Vrijdag zo belangrijk is

Op 10 december 2021 is het de elfde editie van Paarse Vrijdag, een dag waar jij als scholier aan mee kan doen! Door het dragen van een paars kledingstuk, polsbandje of button laat jij jouw support zien aan de lhbtiq+ gemeenschap. En dat is best belangrijk!

Het is natuurlijk van groot belang dat jij, als scholier, je veilig voelt om op school uit de kast te komen. En dat er inzet getoond wordt voor de seksuele en genderdiversiteit op jouw school. De achterliggende gedachte van Paarse Vrijdag is dat jongeren die zich onzeker voelen over hun gender en/of geaardheid zich gesteund en gerespecteerd voelen.

Daarnaast is het belangrijk dat we dit in Katwijk ook gaan aanpakken. Want in de afgelopen jaren is er een groei geweest van 450 scholen die mee deden aan Paarse Vrijdag naar ruim 1000 scholen, maar in Katwijk hebben tot nu toe twee scholen (van de vijf) meegedaan. Die groei moeten wij in Katwijk ook maar eens gaan maken, vind ik. En laten we eerlijk zijn wie houdt er nu niet van een klein beetje paars?!

Als scholier kan je zelf ook in actie komen door het dragen van paars op 10 december, maar ook door het starten van een GSA (Gender and Sexuality Alliance). Dit is een groep leerlingen en docenten die willen dat hun school veilig is voor iedereen. Voor tips/advies over het organiseren en aanmelden van jouw GSA kun je hier terecht: https://www.gsanetwerk.nl/.

Ben je hier nu helemaal enthousiast door geworden en wil je dat jouw school ook mee doet laat het dan weten via lhbti@kattuk.nl, zij zullen je verder helpen met het plannen en organiseren. Als leerling heb je sowieso de mogelijkheid om het Paarse Vrijdag actiepakket te bestellen. Hier vind je posters, paarse polsbandjes en buttons die je kunt uitdelen op jouw school.

Liefs,

Prep.

Geschreven door: PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X