Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /10 December: Lancering Mensenrechtenvlag

Blog

10 December: Lancering Mensenrechtenvlag

Op donderdag 10 december 2020, de Internationale Dag van de Mensenrechten, lanceren de Nederlandse antidiscriminatievoorzieningen (ADV’s) de Mensenrechtenvlag. Mensenrechten lijken zo vanzelfsprekend, maar nog dagelijks staan deze rechten wereldwijd ter discussie en onder druk. Ook in ons veilige, democratische Nederland. De Mensenrechtenvlag is een symbool voor gelijkwaardigheid. Met de vlag kunnen organisaties en particulieren laten zien dat ze de universele mensenrechten respecteren en ondersteunen. Deze vlag bestaat nog nergens in de wereld en is dus een uniek, Nederlands initiatief.

Wat is de Mensenrechtenvlag?
De Mensenrechtenvlag is een symbool voor gelijkwaardigheid van ieder mens op deze aarde. De vlag benadrukt het positieve en waar we naartoe willen met de wereld. De Mensenrechtenvlag is van en voor iedereen. Het is een kleurige vlag met een doordacht ontwerp.

DNA verbindt ons allen
Er is veel dat ons als mensen met elkaar verbindt: we delen de aarde, de lucht en een plek onder de zon. En hoe verschillend we ook kunnen zijn: als mensen bestaan we allemaal uit DNA. De ontwerper ging met dit idee aan de slag en nam de vorm van een DNA-streng als uitgangspunt. Dit combineerde hij met de kleuren van de aarde (groen), de lucht (blauw) en de zon (geel). Zo ontstond de Mensenrechtenvlag. De vlag legt niet de nadruk op onze verschillen, maar vooral op wat we met elkaar gemeen hebben, wat we delen en wat ons verbindt.

Doe mee!
Stichting voor Inclusie en discriminatiebestrijding is als antidiscriminatievoorziening van de regio’s Haaglanden & Hollands Midden betrokken bij de ontwikkeling van de Mensenrechtenvlag. De stichting roept gemeenten, organisaties, ondernemingen en particulieren op: ondersteun de mensenrechten en doe mee aan de lancering van de Mensenrechtenvlag op 10 december! Dat kan heel eenvoudig door de vlag te hijsen op een plek naar keuze. De vlag is te bestellen op www.mensenrechtenvlag.nl en kost €25,00 excl. verzendkosten.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X