Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Religie /Soul Survivor 2011: Awesome!

Blog

Soul Survivor 2011: Awesome!

Afgelopen meivakantie (30-04 t/m 04-05) was er weer het festival Soul Survivor op Strand Nulde bij Ermelo! Het waren weer 5 onwijs mooie dagen waarin mooie vriendschappen werden opgebouwd, nieuwe dingen werden geleerd, ontzettend veel gelachen werd en Gods aanwezigheid duidelijk aanwezig was.

Voor de mensen die niet weten wat Soul Survivor voor festival is, zal ik even een korte uitleg geven. Soul Survivor is een christelijk festival van 5 dagen achter elkaar waar we met een hele groep jongeren God prijzen, dienen en waar we onderwijs krijgen bij verschillende dingen in en over het geloof. Het is opgericht door Mike Pilivachi en het is nu al een aantal jaar in Nederland! Soul Survivor bestaat ook in 6 andere landen. Dit jaar was het thema: This land of ours (Nederland) en dat we met ze allen een verschil kunnen maken in Nederland! Je kampeert op het terrein in een tent of in een caravan.

Elke ochtend om 10:30 is er een ochtenddienst en elke avond om 19:30 een avonddienst. In die tijd daar tussen zijn er verschillende activiteiten om te doen bijvoorbeeld : verschillende seminars (preken), sport en spel activiteiten of gewoon lekker chillen in de lounge, op het strand of bij de tent. In de avond na de avonddienst is er ook nog een avond/nachtprogramma. Een feest met verschillende dj’s, optredens van verschillende bands en de S-factor een soort talentenjacht waar je aan mee kon doen! En natuurlijk kon je een heerlijke snack halen in de Soul food tent.

De ochtend- en avonddiensten beginnen altijd met een heerlijke aanbidding. Met verschillende liedjes maken we God groot en aanbidden we Hem. Het is altijd 1 groot feest, dansen springen juichen, echt super gezellig! Na de aanbidding zal er iemand spreken, dat zijn meestal bekende sprekers met een mooie boodschap. Daarna is er gelegenheid om voor je te laten bidden als je je aangesproken voelt door bijvoorbeeld die preek of als je graag gebed voor iets wilt en vervolgens gaan we weer heerlijk door met de aanbidding! Er zit geen vaste eind tijd aan de diensten omdat we nooit weten wat God die avond doet en hoe gezellig het is. Tijdens de diensten worden ook vaak jongeren aangeraakt door Gods liefde, Hij spreekt tot mensen, geneest mensen en vergeeft mensen. Het is zo mooi omdat telkens opnieuw mee te maken en te ervaren!

De seminars hebben verschillende onderwerpen en ook verschillende sprekers. Van de duivel weerstaan tot liefde en seksualiteit en van tongentaal tot genezingen het kan alle kanten op! Je kan zelf naar de seminars gaan die jou aanspreken en wat jou interessant lijkt.

Het zijn 5 onwijs inspirerende dagen en er gebeuren veel mooie dingen. Een van de tofste dingen van dit festival vind ik dat je vrij bent in wat je wilt en dat je geen verplichtingen worden opgelegd. Je mag zelf weten of je naar de diensten/seminars gaat en niemand verplicht je om iets te doen. Ik hou van de vrijheid, omdat ik ook in mijn geloof veel vrijheid nodig heb, zodat God mij kan gebruiken voor veel verschillende dingen.

Verder vind ik het onwijs gaaf dat God het allerbelangrijkste is en dat het om Hem draait. En niet om de regels en voorschriften waar het zo om lijkt te draaien bij sommige christenen en sommige kerken. Natuurlijk staan er een aantal regels in de bijbel geschreven waar Christenen zich aan horen te houden, maar soms word er zo’n taboe van gemaakt en dat kan ervoor zorgen dat Gods onvoorwaardelijke liefde niet meer gezien word maar alleen nog de regels. Zelf geloof ik dat als je voor je zelf de keuze gemaakt hebt om voor God te leven, Zijn regels WILT volgen, niet persé omdat het moet maar omdat je op Jezus wilt lijken. Op Soul survivor draait het echt om God, Jezus en Zijn liefde en aanwezigheid!

Dit jaar was weer geslaagd, er zijn onwijs bijzondere dingen gebeurd en er zijn veel harten aangeraakt. Veel jongeren hebben de keuze voor God gemaakt, er zijn mensen genezen van ziektes, sommige hebben een positievere of andere kijk op bepaalde dingen gekregen en nog veel meer! Als je meer over soul survivor wilt weten, getuigenissen van andere jongeren wilt lezen of foto’s wilt bekijken kijk dan gewoon even op www.soulsurvivor.nl

 

Geschreven door:   Redactie

X