Vega-recept van de week! Mexicaanse bonenschotel
Vandaag zijn we gestart met het vegetarische kookcafé. Met zijn drietjes hebben we gezellig een lekkere gezonde en redelijk goedkope maaltijd gemaakt.
Hier volgt het recept:
Vegetarisch – Mexicaanse bonenschotel voor zes personen.
Benodigdheden:
– 1 pak snelkookrijst
– 3 uien
– 2 rode paprika
– 4 tenen knoflook
– 2 blikken tomatenblokjes
– Halve liter groentenbouillon
– 2 blikjes tomatenpuree
– 4 blikken kidney bonen
– 2 mais
– 1 doperwten
– 1 pak vega gehakt
– Eetlepel paprikapoeder
– Theelepel djintan (gemalen komijnzaad)
– Theelepel chilipoeder
– Snufje oregano
– Eetlepel bruine basterd suiker
– Scheutje olijfolie
Wat moet je doen?
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Snij de uien fijn gesnipperd. 5 minuten bakken. Vervolgens snij je de paprika. Die bak je 5 minuten mee. De knoflook raspen en erbij. Daarna de tomatenpuree, de gehakt en de kruiden erbij.
FF doorroeren en dan de tomatenblokjes, basterdsuiker en bouillon erbij. Minimaal 5 tot 20 minuten tegen de kook aan, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt. Lek de bonen, mais en erwten uit en spoel ze goed af met water onder de kraan. Die gooi je er dan bij. 10 minuten zachtjes op laten staan met de deksel erop. IJsberg sla snijden voor erbij. Bord volscheppen. Zak tortillachips opentrekken en knagen maar..
Eet smakelijk.
Geen reacties