Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Over Kattuk.nl

Over Kattuk.nl

Kattuk.nl is een door de Stichting Kattuk.nl uitgegeven informatieve en journalistieke jongerenproductie. Het is dé website van, voor en door Katwijkse jongeren vanaf 12 tot ongeveer 24 jaar. Kattuk.nl is een initiatief van verschillende (welzijns-)organisaties en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Katwijk. Kattuk.nl wordt ondersteund door de Stichting Welzijnskwartier.

De technische realisatie van Kattuk.nl wordt verzorgd door AtSea Media uit Katwijk. Zij verzorgen de techniek en de vormgeving van Kattuk.nl.

Online sinds april 2003
Na een ontwikkelfase van ruim een jaar is de website van Kattuk.nl online sinds april 2003. De vormgeving van de website is in de tussenliggende periode meerdere malen gewijzigd om aan de eisen van de tijd te blijven voldoen. In maart 2020 is de website volledig vernieuwd naar een 5.0 versie met allerlei nieuwe functionaliteiten.

Doel
Het doel van Kattuk.nl is tweeledig. Aan de ene kant wordt de jongereninformatie in Katwijk geoptimaliseerd door het verzamelen en uitwisselen van informatie via een website. Aan de andere kant kunnen jongeren door middel van de website actief betrokken worden bij zaken die hen aangaan, het bevordert de jeugdparticipatie.

Het voorgaande resulteert in de volgende doelstellingen:

Primaire doelstellingen
-Berichtgeving aan jongeren bundelen waardoor jongereninformatie overzichtelijker, sneller, doeltreffender en meer op maat geleverd kan worden.
-Informatie voor jongeren meer toegankelijk en laagdrempelig maken door beschikbaarstelling via een website op het internet.
-Het bevorderen van de jeugdparticipatie door jongeren actief te betrekken bij de website.

Secundaire doelstellingen
-Het creëren van een platform waar instellingen die jongeren willen informeren terecht kunnen voor een adequate informatieverstrekking.
-Intensiveren van contact tussen jongeren onderling, tussen jongeren en de instellingen en tussen de instellingen onderling.
-Het stimuleren van de informele communicatie

Kattuk.nl biedt:
Naast ontspanning biedt Kattuk.nl informatie over sport, studie, wonen, werken en geld. Ook heeft Kattuk.nl een rubriek “Jongeren Info” met de daarin (actuele) informatie over zaken als sex, drugs, alcohol, gezondheid, rechten en plichten, problemen en verwijzingen naar bijbehorende hulpverlenende instanties. Bij Welzijnskwartier vind je alles over jongerenwerk, jonge mantelzorgers, vrijwilligerswerk, en nog veel meer. Op ons Muziekplatform Kattuk.fm vind je het laatste Katwijkse muzieknieuws, dj-mixen, concerten, bands, en nog veel meer.

De website is opgebouwd vanuit de “community gedachte” (het creëren van een platform waarop jongeren met regelmaat kunnen terugkeren voor informatie die op hen betrekking heeft en voor onderlinge communicatie).

Bezoekers
Kattuk.nl heeft gemiddeld ruim 40.000 bezoeken per maand, door 7000 unieke bezoekers (IP’s) per maand. (cijfers 2020)

Kattuk.nl is ook actief op diverse Social Media. Check de banner onderaan de pagina voor links.

Inhoud Kattuk.nl door:
Zo’n 20 redacteuren (Katwijkse jongeren vanaf 13 jaar) verzorgen de inhoud van Kattuk.nl. De redactie is verantwoordelijk voor het plaatsen van de inhoud op Kattuk.nl; de redactie beoordeelt de kwaliteit van die inhoud en blijft op zoek naar nieuwe informatie. Daarnaast draagt de redactie verantwoordelijkheid over het bedenken van verbeteringen en het doen van aanbevelingen hierover. De redactieruimte van Kattuk.nl is gehuisvest in jongerencentrum De Schuit, ingang Voorstraat 59, te Katwijk

Redacteur worden?
Kattuk.nl is continu op zoek naar enthousiaste jongeren van 13-24 jaar (m/v) ter versterking van het redactieteam. Elke dinsdag- woensdag en donderdagavond komt de redactie bij elkaar om aan de website te werken.

Kattuk.nl als stageplek?
Wil jij met je stage veel in contact komen met jongeren? Houd jij van het uitzoeken van informatie of daar naar op zoek gaan? Wil je helpen met het organiseren van activiteiten en evenementen?
Dan is stagelopen bij kattuk.nl wel iets voor jou!

Er is plaats voor zowel MBO- als HBO-studenten en ook je maatschappelijke stage kun je bij Kattuk.nl lopen.

Heb je interesse om redacteur te worden of om stage te komen lopen? Of weet je iemand?
Laat het ons weten via info@kattuk.nl!

Activiteiten
Naast het gangbare redactiewerk zijn vrijwilligers van Kattuk.nl ook betrokken bij de organisatie van tal van activiteiten en evenementen. Zo’n 40 jongeren zijn via Kattuk.nl betrokken bij de organisatie van diverse evenementen, zoals De Kattukse Nach, SKA Oud en Nieuw en het nieuwe christelijke jongerenfestival Unite.

Samenwerking
Kattuk.nl werkt met ruim 40 Katwijkse (jongeren)organisaties samen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste partners:
-Stichting Welzijnskwartier (o.a. jongerenwerk en culturele activiteiten)
-Katwijkse jongerencentra (Scum, de Schuit, de Schelp, Stappers, Jongerenwerk Valkenburg, ’t Hok)
-Stichting Katwijkse Activiteiten (oud- en nieuwfeest)
-Platform Kocon (preventie en voorlichting)
-GGD (opzetten Virtueel Centrum Jeugd en Gezin: www.hoezitdat.info)
-Hoezitdat.info: regionale jongereninformatiesite
-Diverse scholen en opleidingen (stages en maatschappelijke stages)

Verder is er regelmatig contact met diverse andere jongerencentra, sozen, (sport)verenigingen en maatschappelijke organisaties met betrekking tot het aanleveren van inhoud voor Kattuk.nl. Ook verzorgen diverse jongerencentra, podia en een aantal sportverenigingen zelf hun content op Kattuk.nl.

Ook content aanleveren voor Kattuk.nl?
Mail dan naar info@kattuk.nl!

Contact
Voor vragen, opmerkingen, aanvullende informatie of je aanmelden als redacteur/stagiair kun je contact opnemen met:
Arno van den Berg, hoofdredacteur-coördinator Kattuk.nl, Callaoweg 1, 2223 AS Katwijk ZH, arno@kattuk.nl

Stichting Kattuk.nl
Callaoweg 1
2223 AS  Katwijk
E-mail: info@kattuk.nl

X