Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Leerlingen Pieter Groen maken kennis met schrijver Henk van Straten OPHEF UPDATES

Blog

Leerlingen Pieter Groen maken kennis met schrijver Henk van Straten OPHEF UPDATES

UPDATE 8-2: Nieuwe Podkat en artikel: Leerlingen Andreascollege vinden Henk van Straten een held ‘we hebben gwn kutschool’

UPDATE 7-2: reacties twitter, filmpje Podkat en meer onderaan het item…

OPHEF UPDATES door redactie: dikke stress op het Pieter Groen want de lezing was ‘grof en plat’ en de schrijver heeft het over masturbatie gehad. Een ouder klaagt op Facebook (anderen vonden het prima btw). Was het Pieter Groen eerder nog positief op Facebook, “Een mooi boek om aan de leeslijst toe te voegen”  nu hebben ze toch een excuusbrief gestuurd naar ouders. Artikel op RTV en reactie schrijver, inclusief kopie van de brief, op Insta. lees het allemaal onderaan het bericht..

Afgelopen maandag hebben ruim 200 leerlingen van 4 HAVO en 4 VWO van het Andreas College Pieter Groen kennisgemaakt met schrijver Henk van Staten in jongerencentrum Scum. Henk van Staten is winnaar van het Beste Boek voor Jongeren 2018  met zijn boek “Wij zeggen hier niet halfbroer”

Henk van Straten vertelde over zijn jeugd vol seks, drugs en rock and roll en hoe hij er toe kwam om schrijver te worden. Daarna mochten de leerlingen vragen stellen. De belangrijkste vraag was echter voor de aanwezige docenten: “Mag dit boek op mijn lijst?” De leerlingen waren duidelijk onder de indruk en Henk van Straten heeft er weer een aantal nieuwe lezers bij.

De schrijversbezoeken zijn mogelijk door een samenwerking tussen Bibliotheek Katwijk, Welzijnskwartier Cultuur, het Voortgezet Onderwijs en de jongerencentra. In eerdere edities hebben leerlingen kennisgemaakt met onder meer de schrijvers Abdelkader Benali en Özcan Akyol (Eus)

Maatschappelijk stagiair van Kattuk.nl, Marco Hoek (Wellantcollege Rijnsburg), was ook van de partij. Hij heeft zich prima vermaakt en vond het een interessante en bij vlagen erg amusante kennismaking met een schrijver die hij nog niet kende. Bekijk zijn foto’s hieronder.

Meer weten?
Lees het stukje van de bieb op Facebook

OPHEF UPDATES (door redactie)

RTV Katwijk: Andreascollege stuurt excuusbrief na ‘grof en plat’ optreden Henk van Straten 

In het artikel op RTV o.a. de passage: ‘Ik vertelde over mijn eigen jeugd en mijn schrijverschap. Ook droeg ik voor uit mijn boek ”Wij zeggen hier niet halfbroer”. Onder andere een passage over masturbatie als puber. Dat viel heel goed natuurlijk, bij die kids, en bij de mensen van de bieb, maar blijkbaar niet bij de docent in kwestie. Andere verwachtingen van literatuur blijkbaar, en een enigszins archaïsch beeld van wat een schrijver moet zijn.’ zo laat Van Straten weten in en reactie aan RTV Katwijk.

De brief op de insta van de schrijver (klik voor groot)
dat dus

Reactie van de schrijver op insta TIP: check hier ook de reacties van de aanwezige leerlingen

henkvanstraten
Na mijn lezing in Katwijk had ik er ineens tig nieuwe volgers bij. Allemaal leerlingen. Van enkelen kreeg ik een privébericht waarin stond dat ze zo geraakt waren. Vervolgens stuurt een zure docent dit naar alle ouders. Ik denk dat mijn betoog voor het vervangen van titels in de boekenlijst, waaronder bv Max Havelaar, de druppel was. Uiteraard heeft de docent me niet ter plekke aangesproken.

Screenshot van de Facebookpost Pieter Groen (toen er nog niks aan de hand was)

FB pieter groen

 

UPDATES 7-2

 

 

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X