Mixtape.

Nieuw!

Lichaam & Gevoel

Op deze pagina vind je alles wat met je lichaam en gevoel te maken heeft. Klik op de links voor meer informatie.

Tijdens de puberteit verandert er een hoop en soms lijkt je lichaam zijn eigen gang te gaan. Er gebeuren heel wat dingen waar je zelf weinig invloed op hebt.

Omgaan met gevoelens

Niet alleen je lichaam verandert, maar ook je hersens. Hierdoor schieten je gevoelens soms alle kanten op. Dat is heel normaal. Je bent echt niet de enige, maar het maakt het leven niet altijd even makkelijk.

Veranderingen van je lichaam

De puberteit betekent lichamelijk voor jongens iets anders dan voor meisjes. Je leert om voor je eigen lichaam te zorgen, bijvoorbeeld als je puistjes hebt.

Eten en gewicht

Je leert dat wat je eet en hoeveel je beweegt gevolgen heeft voor je gewicht, maar ook dat je soms gewoon lekker kan eten waar je zin in hebt.

Gezondheid

Je lichaam is van jou en daar doe jij je hele leven mee. Je kunt een hoop doen om je lichaam gezond en sterk te houden.

Gezondheidstest op school

In de onder- en de bovenbouw kom je via school in contact met de jeugdgezondheidszorg voor een gezondheidstest. Wat gebeurt er tijdens zo’n contactmoment onderbouw en bovenbouw?

Meer informatie

In deze rubriek vind je betrouwbare informatie die te maken heeft met gezond zijn, gezond blijven en gezond worden.

Het is fijn als je over deze dingen meer kunt lezen en ergens terecht kunt met je vragen. Dat kan dan ook op deze site. Je kunt ons altijd mailen of met ons chatten, via de Vraagbaak. En je kunt ook terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin(CJG) in je woonplaats. Daar vind je mensen die je verder kunnen helpen en adviseren. Ook de jeugdverpleegkundige en de jeugdarts op je school horen bij het CJG. En je kunt altijd terecht bij je huisarts natuurlijk. Weet je dat je huisarts geheimhoudingsplicht heeft en niets aan je ouders mag doorvertellen zonder jouw toestemming?

Meer weten?

 

 

 

X