Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Column: Complimentendag

Blog

Column: Complimentendag

‘’Wat zie je er goed uit vandaag.’’ Hoorde ik mijn spiegel denken. Na 24 uur achter mijn dicht blijvende brievenbus te hebben gezeten op Valentijnsdag verwachtte ik een mooie complimentendag. Afgelopen vrijdag was het dan zo ver, de dag waarop je schaamteloos kunt liegen. Helaas heb ik geen compliment  mogen ontvangen.

Althans, ik heb één compliment gehad. Mijn ietwat onzekere tweede persoonlijkheid heeft middels een nagebootste vrouwenstem mijn eigen voicemail ingesproken. Helaas kon er niet meer vanaf dan ‘je mag er nog best wezen’. Maar och, ik heb in ieder geval iets mogen ontvangen. Wel heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om complimenten uit te delen. Zo heb ik via een mail verteld aan Patty Brard dat ze voor een miskraam nog best hard kan schreeuwen. En tijdens mijn bezoek aan de bakker vertelde ik een vrouw dat haar drie onderkinnen er nog prima bij hingen.

Er wordt gezegd dat complimentendag een dag is voor onzekere mensen. Ik ben het daar mee eens, sterker nog; in Nederland is helemaal geen plaats voor complimenten. Wanneer je als land massaal naar programma’s als ‘sterren springen’ en vliegende Hollanders’ kijkt verdien je geen compliment. Een tijdje geleden wist de Telegraaf te melden dat Patty Brard aan de dood was ontsnapt. Dit was niet waar. De dood was aan Patty Brard ontsnapt. Zelfs Magere Hein vindt Patty Brard een beetje ordinair. Je kunt hier veel beschrijvingen voor verzinnen, maar het meest voor de hand liggend is het woord sneu.

Logischerwijs vang ik gesprekken op van mensen die schaamteloos meedoen. ‘’Je ziet er goed uit vandaag!’’ Er wordt gereageerd met ‘’Dank je, je broek is mooi’’. Complimentjes omdat het moet. Over twee weken organiseren we landelijk een troostdag. Op deze dag mag je iedereen troosten met zijn of haar gebreken. ‘’Zo buurvrouw, veeg je tegenwoordig je reet af met het boek van Sonja Bakker? Kom hier, en huil op m’n schouder.’’ Op deze manier rennen we in ieder geval niet weg voor onze onzekerheid. Maar jullie zijn wel hartstikke leuk hoor.

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X